top of page

Йо-хо-хо, і пляшка рому!!!

Карибські острови є центром виробництва рому. Цукрову тростину сюди завіз ще Христофор Колумб з Азії. Так само його вирощують в Південній Америці (Бразилії, Венесуела, Гайана), Азії (Індія, Філіппіни, Таїланд), Африці, Австралії. 


Сьогодні ром - це 1500 брендів в більш ніж 40 країнах. Цукрова тростина - це рослина з високим вмістом цукру.


Існує три способи зробити брагу 4 -9% для подальшої перегонки:

- з меляси - побічний продує цукрового виробництва

- з соку цукрової тростини - використовується для агриколь рома

- з сиропу цукрової тростини - нагрітий цукровий сік, з якого випарувалася вода.


Факти


Габріель (власник Plantation) задумав створити серію ромів преміум-класу, в якій кожен напій виготовлявся б за технологією однієї з карибських країн. З власного досвіду метр знав, яке значення має терруар, тому спочатку підібрав 15 плантацій цукрової тростини, розташованих в різних регіонах Карибського басейну.


З кінця 90-х років XX століття і до сьогоднішнього дня не менше 3 місяців в році месьє Габріель об'їжджає заводи, переробні сировину з цих плантацій, і особисто відбирає кращий ром.


Нова серія ромів отримала назву Plantation. Від більшості інших європейських марок рому відрізняється технологією виробництва.


Ромові спирти, які прибувають до Франції, розливають в бочки з-під коньяку (об'ємом 270 л) і витримують протягом декількох років за методом Elevage (в перекладі з французької - «виховання»).


Бочки з ромом розміщують в одному з восьми льохів, що відрізняються один від одного рівнем вологості. Кожні два місяці ром дегустують і приймають рішення про його подальшу долю: якщо напій повинен бути більш пряним, його переносять в сухий льох, щоб пом'якшити смак - ємності встановлюють в сирих підвалах, для додання рому фруктового аромату - переливають спирти в бочки з-під кальвадосу.


Офіс компанії розташований в Шато де Бонбонне - маєток неподалік від міста Арс в департаменті Шарант. Завдяки м'якому клімату і особливостям витримки ром набуває вишуканий смак, що підтверджено чисельними медалями та грамотами престижних конкурсів.


Для створення нових видів напою Олександр Габріель використовує старовинні рецепти і записи майстрів купажу XVII-XIX століть.


У 2012 році в Лондоні  на церемонії нагородження Golden Rum Barrel Award месьє Габріелю було присвоєно звання Rum Cellar Master ( «Кращий майстер-купажу рома»).



Ром Plantation експортується в 50 країн. Президент компанії стверджує, що виготовляє ром для людей з хорошим смаком, які вміють насолоджуватися життям.

11 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page