top of page

Рислінга багато не буває!

Долина річки Мозель є одним з найстаріших виноробень регіонів Німеччини. Виноробні традиції були розпочаті ще з часів існування Римської Імперії, тобто 2000 років тому. Круті схили Мозеля зберігають сонячне тепло протягом дня і віддають його виноградним лозам в нічний час, забезпечуючи тим самим унікальний мікроклімат і оптимальні умови для вирощування одного з кращих сортів винограду в світі - Рислінга.


Долина річки Мозель є одним з найстаріших виноробних регіонів Німеччини. Виноробні традиції були розпочаті ще з часів існування Римської Імперії, тобто 2000 років тому. Круті схили Мозеля зберігають сонячне тепло протягом дня і віддають його виноградним лозам в нічний час, забезпечуючи тим самим унікальний мікроклімат і оптимальні умови для вирощування одного з кращих сортів винограду в світі - Рислінга.


Посадки Ріслінга складають більше 5000 га, що робить його не тільки основним сортом винограду регіону, а й саму долину річки Мозель - найбільшим районом в світі, де зібрано основна кількість Рислінг - виноробів.


Починаючи з 1990 року, німецькі закони знову дозволили виноградарям долини Мозель садити сорти червоного винограду. Зараз на Дорнфельдер, Піно Нуар і інші сорти червоного винограду припадає близько 10% від загальної площі.


Dr. Heidemanns-Bergweiler є одним з найвідоміших виробників вина в Мозелі. Він займається виключно виробництвом благородних вин і створив собі репутацію виробника вина тільки найвищої якості. Предки Dr. Heidemanns-Bergweiler, Bergweilers і Pruems, почали займатися виноградарством ще на початку 16 століття. В кінці минулого століття володіння сім'ї були розширені Zacharias Bergweiler, який є дуже шанованою людиною в цьому районі. Сьогодні садиба перебуває у віданні його онука, д-р Пітера Паулі.  


Родинний дім, офіс та винні підвали доктора Heidemanns-Bergweiler розташовані біля берегів річки Мозель. Д-р Пітер Паулі і його дружина Хельга керують угіддями разом з їхнім сином, Стефаном. Д-р Пітер Паулі отримав ступінь в галузі управління бізнесом і докторську ступінь з ведення сільського господарства.


Орієнтація на якість знаходить своє відображення в процесі ферментації. Рислінг обробляють сучасними методами. Робочий процес заснований на шанобливому ставленні до винограду і молодого вина. Використовує невеликі ємності з нержавіючої сталі, де кожен сорт винограду може бути ферментований окремо. Бродіння здійснюється під температурним контролем і дуже повільно. Застосування низьких температур допомагає зберегти різноманітність ароматів і життєздатність вин.


Колекція вин дуже різноманітна. Починаючи від соковитих столових вин до вершкових, солодких і сухих. Маєток Dr. Heidemanns - Bergweiler становить 12 га (30 акрів) виноградників рислінг на крутих схилах місцевості Middle-Mosel. Приблизно 75% виноградників відзначено як "Steillage" (нахил більше 55%). Грунти виноградника основному сланець з різними частинами верхнього шару грунту і мінеральним каменем. Сланець дає вину витончену і прохолодну мінералізацію, яка є типовою для Mosell Ріслінга. Поєднання холодного клімату, сланцю і Riesling робить вино унікальним.


6 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page